Műanyag ablak az élvonalbeli ablakgyártótól! » Ablakcsere műanyag ablak beépítéssel
MagyarItalianoDeutsch

Marshall Ablak

 

Ablakcsere műanyag ablak beépítéssel

Professzionális ablakcsere a MARSHALL partnereitől! Már az ország minden régiójában elérhetők viszonteladó partnereink, akiken keresztül megrendelheti és beépíttetheti a kiváló minőségű MARSHALL műanyag ablakokat és ajtókat.

Az ablakcsere folyamata lépésről lépésre:

1.) Helyszínre szállítás

Ablakcsere első lépése, a helyszínre szállítás Az ablakok legyártását követően házhoz szállítják az új ablakokat, ajtókat – természetesen időpont egyeztetés alapján. A MARSHALL nyílászárókat nagy gonddal szállítják, hogy a műanyag ablak tok és szárnyrésze teljesen karcmentes maradjon.  Erről az erős fóliacsomagolás és a profilra ragasztott védőfólia gondoskodik.

 

 

2.) Előkészítés, és a régi ablak kibontása

régi ablakok eltávolítása, az ablakcsere előkészítése Az első lépésben a kibontandó régi ablak szárny részét eltávolítják. A művelet előtt hasonlóan kell eljárni, mint egy szobafestéskor, azaz a bútorokat, tárgyakat takarófóliával kell védeni, hogy az ablakcsere során az esetleges por ne érje el. Az ablakok előtti területet szabaddá kell tenni, hogy a partnereink könnyen hozzáférjenek az ablakokhoz, ajtókhoz.

 

3.) A régi ablak szakszerű kivágása

A régi ablak tok részének kivágása, ablakcsere előtt Ezt követi a tok kisebb darabokra vágása. Csak így lehetséges a régi nyílászárót úgy kibontani, hogy a fal és a vakolat a legkevésbé sérüljön. A szétvágott ablakelemeket kiemelik a falból, és elszállítják. Ezt követően pormentesítik a kibontott nyílás helyét, illetve elvégzik az esetleges törmelékek takarítását is.

 

4.) Toktoldók felszerelése

Az ablakok cseréjéhez néha szükség van toktoldó alkalmazásához Esetenként az ablak tokját szélesíteni kell - pld. redőny esetén, vagy ha már külső szigetelést kapott a homlokzat. Ezt az un. toktoldóval lehet megvalósítani. A toktoldó tökéletesen rásimul a tokra, így a szakemberek ezeket az elemeket először kalapáccsal rápattintják, majd rácsavarozzák.

 

5.) Szintezés előkészítése

A vízszint beállítása az ablakcsere elengedhetetlen része Miután az új ablakot beillesztik a kibontott nyílásba, előkészítik a szintezést. Ahhoz, hogy a műanyag ablak ne mozduljon el a művelet során, faékkel szokták alátámasztani. A lehető legpontosabb szintezéshez speciális szintezőpárnákat használnak, amivel tökéletes vízszintes beállítás érhető el.

 

6.) Pontos, precíz szintezés

Ha nem vízszintben áll az ablak, akkor az ablakcsere minőségi problémái később jelentkezni fognak Az ablak vízszintes és függőleges szintezése nagyfokú precizitást igénylő művelet. Viszonteladó partnereink gondoskodnak arról, hogy a nyílászáró tökéletesen vízszintbe illetve függőleges irányba álljon, mert csak így fog tökéletesen működni az ablak. Ha ez elkészül, akkor a beépített ajtó, vagy ablak magától becsukódik, vagy kinyílik, akkor az a szintezés pontatlansága miatt történik.

 

7.) Az ablak rögzítése

Az ablakcsere fontos része a precíz rögzítés A szint bemérését követően kerül sor az ablak tokon keresztüli rögzítésére. Mérettől függően a nyílászáró különböző hosszúságú, speciális tokrögzítő csavarokkal stabilizálható.
A tokon keresztüli fúrás helyett választható un. tokrögzítő fül is, ami a tok külső peremeihez kapcsolódik. Ennek előnye, hogy a tokban elmaradnak a csavarfejet takaró kupakok. A megfelelő rögzítési pontok kiválasztása és a fúrás precíz végrehajtása szintén sorsdöntő műveletek az ablak mechanikai és hőszigetelési képességének megőrzése szempontjából.

 

8.) Előkészítés a szigetelő hab felviteléhez

Az ablak melletti fal részek megtisztítása, nedvesítése A rögzítést követően vízpermetezővel megtisztítják az ablak melletti falfelületet. Erre a tökéletes hőszigetelés elérése érdekében van szükség, mivel a szigeteléshez használt pur-hab jobban megtapad a nedves, pormentes felületen.

 

9.) Rések kitöltése pur-habbal

Az ablakcsere nélkülözhetetlen része a pur-hab szigetelés

A tisztítás után a műanyag ablak és fal közötti rés pur-habbal történő szigetelése következik. Ez a kifejezetten ablakokhoz fejlesztett anyag kiválóan kitölti a kisebb réseket, és amikor megköt, akkor már nagyon jó hőszigetelő és hangszigetelő képességű.

Igény esetén párazáró szigetelés is elvégezhető (un. RAL beépítés), ez a belső oldalon egy párazáró fóliával, a külső oldalon pedig páraáteresztő fóliával valósítható meg. Így a falazat és az ablak közötti pur-hab élettartama és szigetelő képessége nagyságrendekkel hosszabb lesz, mert ezáltal védve lesz a páralecsapódás káros hatásaitól.

A RAL beépítés részleteiről és különleges előnyeiről érdeklődjön beépítő partnerénél!
További részletek...
 

 

10.) A nyílószárnyak felhelyezése

A műanyag ablak illetve az ablakcsere így válik teljessé, a szárny felkerül a tokra. Ez után helyezik fel a szárnyat a tokra. Az ablakszárnyat először az alsó pántra csúsztatják, majd a felső stifttel rögzítik. Amennyiben a beépítés szakszerűen történt, a nyílószárny akadás mentesen záródik.
Panellakás esetén ilyenkor takarólécezésre is sor kerülhet, illetve a helyére kerül az ablakpárkány is. Felrögzítik a kilincset, és a csavarfejeket takaró kupakokat. A  tokot és szárnyat védő fóliát csak az ablak körül található falfelület festése után javasolt eltávolítani.
Felrögzítik a kilincset, és a csavarfejeket takaró kupakokat.

 

Elkészült a beépítés

Kész az ablakcsere, hátradőlhetünk és élvezhetjük a jobb komfortot és az alacsonyabb költségeket Az ablakon lévő védőfóliát csak a falfelület festése után célszerű eltávolítani. Ezzel elkészült az ablakcsere. Így már rendkívül hosszú távra biztosított a fokozott hőszigetelés, és hangszigetelés.
Az ablakcsere egy több évtizedre szóló befektetés, a karbantartási igénye minimális. Rendkívül ellenálló a környezeti hatásoknak, lényegesen tartósabb, mint egy fa nyílászáró.

A MARSHALL a partnerein keresztül forgalmazza a műanyag ablakokat és ajtókat, a nyílászárók beépítését is ők végzik. Kiemelt partnereink az alábbi városokban érhetők el: Baja, Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Cegléd, Csongrád, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Gödöllő, Gyál, Gyöngyös, Győr, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Maglód, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Siófok, Szeged, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szolnok, Tatabánya, Tiszaújváros, Törökszentmiklós, Vác, Vecsés, Veresegyház, Veszprém

Kérjen ajánlatot műanyag ablakokra, ajtóra, erkélyajtóra!


Legjobb árajánlat ablakcserére a MARSHALL-tól

Krisztiánék a MARSHALL műanyag ablakokat és erkélyajtókat választották. Lakásuk azóta sokkal komfortosabb, csendesebb, a fűtésköltség pedig 25-30%-kal alacsonyabb!

A költségcsökkentés egy árajánlat kéréssel kezdődött...

Kérjen Ön is árajánlatot!

Mint minden weboldal, a marshallablak.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.