Műanyag ablak az élvonalbeli ablakgyártótól! » Vendégünk volt Jánoki Márió vak zongoraművész
MagyarItalianoDeutsch

Marshall Ablak

 

Vendégünk volt Jánoki Márió vak zongoraművész

Márió élete a zene – ezért május 28-án óriási meglepetést készítettünk számára... elvittük Őt a világ egyik legnívósabb zenekarának koncertjére, a komolyzene európai fellegvárába! Ráadásul a zenekar egyik híres tagjával is találkozhatott! Az utazást és a meglepetést a Tv2 stábja rögzítette, és az Aktív c. műsor is bemutatja!

Jánoki Márió azon a reggelen úgy ébredt, hogy még nem sejtette, milyen meglepetés vár rá. A MARSHALL és a FalForgatók stábja csöngetett az albérletük ajtaján, majd megkérdezték Máriót: ’Lenne kedved eljönni velünk a Bécsi Filharmonikusok koncertjére?’ – először nem igazán tudott válaszolni erre a költői kérdésre... ’Van egy meglepetésünk számodra, ma elviszünk Téged Bécsbe, egy csodás koncertre!’. Márióból kitört az öröm, és bár csak annyit tudott, hogy valami jó dolog fog vele történni, erre azért nem számított…

Márió és a stáb boldogan beszállt az autóba, és kezdetét vette egy remek hangulatú utazás, melynek végállomása a bécsi Wiener Konzerthaus volt. Megérkezésük után Márió rendkívül baráti fogadtatásban részesült, a zenekar világhírű nagybőgőse, Rácz Ödön művész úr várta Őt egy beszélgetésre.
Márió sajnos nem láthatta a csodás barokk koncertterem pompáját, de amit csak kevesek élhettek át, az neki megadatott: leült a zongorához, és eljátszotta kedvenc darabját. Jól tudta, hogy évtizedekkel ezelőtt itt olyan személyek fordultak meg, mint Brahms vagy Strauss – a hely különleges hangulata szinte tapintható volt.

Ezt az élményt egy kellemes vacsora követte, majd utána jött az est fénypontja. A Bécsi Filharmonikusok – akiknek újévi koncertjét 90 ország nézői kísérik figyelemmel a tévén keresztül – ezúttal Vivier és Haydn műveit játszották, mesteri színvonalon. Egy zenész számára a koncert igazi kuriózumot jelentett, amit egy exkluzív páholyból hallgatott végig. Nem csoda, hogy az egész este euforikus örömben telt Márió és a stáb számára.

Márió bécsi utazásáról szóló kisfilmet június elején mutatja be a Tv2 Aktív illetve a FalForgatók c. műsora. Ezek mellett fellép az Ének Iskolájában is.

Mint minden weboldal, a marshallablak.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.