Menu

EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATAINK

Komplex projekt megvalósítása a MARSHALL Ablakgyár Kft-nél

2024 komplex projekt

Kedvezményezett neve: MARSHALL Ablakgyár Kft.
Fejlesztés tárgya, célja: Komplex projekt megvalósítása a MARSHALL Ablakgyár Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 147 423 116 Ft
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

Projekt tartalmának részletes bemutatása: A projekt megvalósítása során több célterületet is fejleszteni kíván a vállalkozás. A projekt részét képezi a cég jelenlegi épületének bővítése, az új gyártás előkészítő szinten négy nagy méretű terem és nemenkénti vizesblokk kerül kialakításra. Az épületbővítés indokoltsága, hogy a jelenlegi helykapacitás növelése szükséges. A projekt keretében beszerzésre kerülő gépek a vállalkozás két tevékenységéhez, a műanyag nyílászáró gyártáshoz és a fa nyílászáró gyártáshoz szükségesek. A projekt részét képezik ROTOX gépek beszerzése, mely típusú gépek a jelenlegi gépparkban is rendelkezésre állnak. Az új gépek beillesztése könnyen megtörténik majd, hiszen azonos a programozásuk a termelésirányítási rendszerhez egyszerűen kapcsolhatóak. A jelentős mennyiségű anyagmozgatáshoz beszerzésre kerülnek anyagmozgató gépek is a projekt keretében, továbbá az informatikai eszközpark fejlesztése is megvalósul. A fejlesztés megvalósítására a piaci igények miatt van szükség, kapacitásbővítés miatt szükséges. A vállalkozás jelentős mennyiségben gyárt exportra nyílászárókat, ahol olyan minőségi elvárásoknak fog tudni megfelelni a fejlesztés határára, mint a nullás varrat kialakítása a termékeken, ami külföldön minőségi elvárás. A projekt részét képezi napkollektor kiépítése is, a rezsiköltségek csökkentése  érdekében, továbbá IFKA által minősített vállalkozás által nyújtott szervezeti tanácsadás igénybevétele és nyelvi és IT képzés is megvalósul.

2020 ginop 1 2 8 20

A Projekt címe: „A MARSHALL Ablakgyár Kft. fejlesztésének megvalósítása”

A Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03442

Visszatérítendő hitel összege: 109 460 000 Ft
A támogatás mértéke: 70%
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.09.10.

A vállalkozás kezdetben műanyag nyílászárók gyártását végezte, melyet az évek során alumínium és fa nyílászáró
gyártással is kiegészített. Jelen projekt keretében a fa nyílászárók gyártását fejleszti. A beszerzésre kerülő eszközök, gépek, az épület (gyártás előkészítő rész) korszerűsítése, a megújuló energia hasznosítása a fejlesztendő tevékenységhez szükségesek.

megujulo energia marshall 478

A Projekt címe: „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó
épületenergetikai fejlesztések a Marshall Ablakgyár Kft egri telephelyén”

A Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00478

A Projekt összköltség: 69 929 000 Ft
A támogatás mértéke: 55%
A projekt befejezésének ideje: 2022. május 28.

A fejlesztés célja a globális klíma érdekekkel és az európai uniós célkitűzésekkel összhangban állva, a megújuló energiatermelés minél nagyobb arányú elterjesztése, annak érdekében, hogy a különböző fosszilis energiahordozók felhasználása miatt keletkező üvegházhatású és egyéb szennyező gázok koncentrációját csökkentsük a légkörben. Jelen fejlesztés a korábban említett célok elérése érdekében társaságunk a megújuló energiaforrások közül a fotovoltaikus azaz napelemes elektromos áram termelő rendszerek alkalmazása mellett döntött. A napelemek által megtermelt, a napsugárzásból érkező fotonok segítségével előállított egyenáram, az úgynevezett inverter segítségével váltóárammá történő átalakítása után történő direkt felhasználás mellett a meglévő villamosenergia rendszerbe kerül feltáplálásra. A direkt módon történő felhasználás és az elektromos hálózatba történő feltáplálás összértéke, nem haladja meg a fejleszteni kívánt épület energia igényét, azonban jelentős mértékben kiváltja azt, ezáltal csökkenti annak ökolábnyomát és jelentős mennyiségben csökkenti a fosszilis energiahordozók szükségességét, ezáltal a káros anyag kibocsájtási tényezőt. Egy napelemes áramtermelő rendszer működésének, kötelező műszaki elemei közé tartoznak a napelemtáblák, az azokat összekötő elektromos kábelek valamint a tetőre való rögzítésükhöz szükséges általában rozsdamentes és alumínium tartószerkezeti elemek. A napelemek által megtermelt egyenáramot, váltóárammá alakító inverter(ek) és a különböző elektromos kapcsoló és védelmi berendezések, túlfeszültség védelmi eszközök és vezetékek szintét feltétlen részei a rendszernek. A szükséges komponensek tehát a napelemek, az inverter, a tartószerkezet, az elektromos segédanyagok, és a felszerelésükhöz szükséges kivitelezői munka. A fejleszteni kívánt épület a jelenlegi kiinduló állapot szerinti 262370 kWh/év primer energiafogyasztását, a napelemes rendszer telepítését célzó beruházásnak köszönhetően évente 68,62%-al csökkenti valamint a kiinduló állapot szerinti 105,44 t/év CO2 üvegházhatást okozó gáz, 182,95% arányú csökkenését eredményezi.

megujulo energia marshall 479

A Projekt címe: „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó
épületenergetikai fejlesztések a Marshall Ablakgyár Kft káli székhelyén”

A Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00479

A Projekt összköltség: 57 509 000 Ft
A támogatás mértéke: 55%
A projekt befejezésének ideje: 2022. május 28.

A fejlesztés célja a globális klíma érdekekkel és az európai uniós célkitűzésekkel összhangban állva, a megújuló energiatermelés minél nagyobb arányú elterjesztése, annak érdekében, hogy a különböző fosszilis energiahordozók felhasználása miatt keletkező üvegházhatású és egyéb szennyező gázok koncentrációját csökkentsük a légkörben. Jelen fejlesztés a korábban említett célok elérése érdekében társaságunk a megújuló energiaforrások közül a fotovoltaikus azaz napelemes elektromos áram termelő rendszerek alkalmazása mellett döntött. A napelemek által megtermelt, a napsugárzásból érkező fotonok segítségével előállított egyenáram, az úgynevezett inverter segítségével váltóárammá történő átalakítása után történő direkt felhasználás mellett a meglévő villamosenergia rendszerbe kerül feltáplálásra. A direkt módon történő felhasználás és az elektromos hálózatba történő feltáplálás összértéke, nem haladja meg a fejleszteni kívánt épület energia igényét, azonban jelentős mértékben kiváltja azt, ezáltal csökkenti annak ökolábnyomát és jelentős mennyiségben csökkenti a fosszilis energiahordozók szükségességét, ezáltal a káros anyag kibocsájtási tényezőt. Egy napelemes áramtermelő rendszer működésének, kötelező műszaki elemei közé tartoznak a napelemtáblák, az azokat összekötő elektromos kábelek valamint a tetőre való rögzítésükhöz szükséges általában rozsdamentes és alumínium tartószerkezeti elemek. A napelemek által megtermelt egyenáramot, váltóárammá alakító inverter(ek) és a különböző elektromos kapcsoló és védelmi berendezések, túlfeszültség védelmi eszközök és vezetékek szintét feltétlen részei a rendszernek. A szükséges komponensek tehát a napelemek, az inverter, a tartószerkezet, az elektromos segédanyagok, és a felszerelésükhöz szükséges kivitelezői munka. A fejleszteni kívánt épület a jelenlegi kiinduló állapot szerinti 239138 kWh/év primer energiafogyasztását, a napelemes rendszer telepítését célzó beruházásnak köszönhetően évente 61,37%-al csökkenti valamint a kiinduló állapot szerinti 98,09t/év CO2 üvegházhatást okozó gáz, 161,73% arányú csökkenését eredményezi.

2017 marshall ginop 2017 918
2016 termelesi kapacitasbovites 2016 nagy
2014 komplex tech3 nagy
2013 egeszsegmegorzo nagy
2011 technologiai fejlesztes nagy
2011 komplex tech nagy