Menu

Garancia

A MARSHALL műanyag ablakok és ajtók szavatossági idejét a magas fokú automatizálás és precíz mérnöki tervezés alapozza meg. Ennek eredményeként a garanciális problémák az évi kb. 120 ezer darabos gyártásból csak elhanyagolható mértékben jelentkeznek. Magyarország egyik legfejlettebb, teljesen számítógép vezérelt gyártási technológiájával rendelkezünk, aminek minimális az emberi beavatkozás igénye. Ez biztosítja az Ön számára a műanyag ablakaink és ajtóink hosszú távú, megbízható működését. Kizárólag minőségi – túlnyomó részben német – alapanyagokból készülnek termékeink, ezért bátran vállalunk a szavatosságot, amit a jogszabályoknak megfelelően alakítottunk ki. Ön bízhat a MARSHALL minőségben!

A termékeink időszakos karbantartás mellett a szavatossági időn túl hosszú évtizedekig stabil működést biztosítanak. Kérem érdeklődjön az ablak beépítését végző MARSHALL partnerénél a tervszerű megelőző karbantartásról.

Más gyártók által ígért garanciaidők összehasonlítása

A hazai műanyag ablak- és ajtógyártó szférában találkozhattunk azzal, hogy a vásárlók egyes gyártóknál nem tudták érvényesíteni garanciális problémáikat, mivel azok idő előtt befejezték tevékenységüket.

Ezért a garanciaidő vállalás megalapozottságát célszerű az alábbi ismérvek alapján megvizsgálni:

  • Az adott gyártó mennyire fejleszti technológiáját?
  • A forgalma milyen fejlődési tendenciát mutat?
  • Hány éve működik a gyártó? Ha a vállalt garanciaidő nagyságrendekkel több, mint a fennállásának időtartama, az nem túl megalapozott.

A MARSHALL részéről a folyamatos fejlesztések, forgalmának dinamikus emelkedése, illetve a közel 15 éves fennállása megalapozza a garancia vállalását és érvényesítését.

Szavatosság érvényesítése

A részletes szabályzat lentebb letölthető. Ennek lényegi összefoglalója az alábbiakban található:

A gyártó az önállóan értékesített nyílászárók elemeire (üveg, vasalat, tok, szárny) az átvétel időpontjától számítottan 1 év jótállási + 4 év szavatossági időt vállal (csak az értékesítés országában érvényesíthető).
Az átvétel időpontjának a gyártó a Szállítólevél dátumát érti.
A jótállási jogokat a nyílászárók tulajdonosa a viszonteladóval vagy a gyártóval szemben közvetlenül érvényesítheti.

Amennyiben a nyílászáró lakás, vagy lakóépület alkotórészeként, beépítve kerülnek megvásárlásra, úgy a vevő az átadás-átvételi eljárás befejezésének időpontjától számított három évig az építési-szerelési munka tényleges elvégzőjével (vállalkozó, kivitelező) szemben fordulhat jótállási igényével a Ptk.248.§ és a 181/2003. (XI.5.) Kormányrendelet szabályozására figyelemmel.
A beépítés esetleges hiányossága, vagy annak szakszerűtlensége a jótállási vagy szavatossági igény gyártóval szemben való érvényesíthetőségét kizárja.
A szerkezetek külsérelmi nyomaira, valamint hiányzó tartozékokra megrendelő által történő átvételt követően gyártó nem vállal felelősséget, ilyen jellegű reklamációkat az átvétel pillanatában a szállítólevélen fogadjuk el.

Reklamációt csak írásban, a termék azonosítását szolgáló bizonylatokkal (szállítólevél, számla, teljesítmény nyilatkozat, fotó) fogadunk el!

A beépítési, használati, és kezelési útmutatót kérje hivatalos forgalmazóinktól!

A termék gyártói védőfóliázását átvételtől számított 2 héten belül el kell távolítani!

Reklamáció bejelentése

uveg bejelento
garancia bejelento

Reklamációt csak írásban, a termék azonosítását szolgáló bizonylatokkal együtt fogadunk el!

A bejelentő lap letölthető az ikonra kattintva.


Kérjük, hogy garanciális problémával először keressék meg a MARSHALL viszonteladó partnert!