Menu

Pergola használati utasítás

Szeretnénk felhívni a figyelmet az alábbi üzemeltetési és telepítési figyelmeztetésekre, javaslatokra.

1.) Esővíz elvezető csatorna eldugulása

A használat során előfordulhat, hogy a függőleges lábakban található esővíz elvezető a falevelek, vagy más szennyeződés miatt eldugul. Ennek következtében a csapadékvíz nem a megfelelő helyen ürül, ami károsíthatja a beépített elektronikus berendezéseket. Kérjük, hogy ennek elkerülése érdekében rendszeresen ellenőrizze az elvezető csatornákat, és ha kell, akkor távolítsa el a dugulást okozó szennyeződést.


2.) Biztonság – érintésvédelem

A legtöbb esetben a pergola fel van szerelve elektromos eszközökkel, melyek az automatikát vagy más komfort funkciót működtetnek. Ezért a telepítés alapfeltétele, hogy az ingatlan elektromos hálózata rendelkezzen szakszerűen kiépített érintésvédelemmel, ami biztosítja a zárlat esetén az áramforrás automatikus lekapcsolását. A pergola elektromos fogyasztói számára külön betáplálást célszerű kiépíteni, így a biztosíték szekrényen külön áramkörön üzemeltethetők a berendezések.


3.) ZIP Screen árnyékoló esetén – viharveszély esetén

Viharos erejű szél kárt tehet az árnyékolóban, ha éppen leengedett állapotban van. A motoros működtetésű árnyékoló egyik előnye, hogy felszerelhető szélérzékelővel, ami ebben az esetben automatikusan felhúzza az árnyékolót. Ezért ZIP screen árnyékoló esetén erősen javasolt a szélérzékelő beépítése.


4.) Fagyveszély leengedett lamellák esetén

Amennyiben a külső hőmérséklet 0 fok alá süllyed, a pergola lamelláit nem szabad teljes lezárt állapotban tartani, mert a szivárgó víz miatt a két érintkező felület összefagy. Ez esetben az elektromos motorral nyíló lamellák nem tudnak elmozdulni, ami a motor károsodásához vezet. Ennek elkerülése érdekében jeges időben ne zárjuk össze teljesen a mennyezeti lamellákat, hanem pár cm hézag maradjon, a biztonságos üzemeltetés érdekében.


Technikai kérdés esetén az alábbi telefonszámon várjuk hívását: 06 70 643 43 43